miércoles, 4 de noviembre de 2009

Estrasburg dictamina que la presència de crucifixos en aules viola la llibertat religiosa


L'exhibició obligatòria de crucifixos en les aules és contrària al dret dels pares a educar els seus fills conforme a les seves creences i al de llibertat de religió dels alumnes, segons va estimar ahir el Tribunal Europeu de Drets Humans. La cort es va pronunciar de manera unànime a propòsit d'una reclamació d'una ciutadana italiana que va demanar la retirada dels crucifixos de les aules d'una escola pública en les quals estudiaven els seus fills.
El tribunal d'Estrasburg va considerar que "l'exhibició obligatòria del símbol d'una determinada confessió en instal·lacions utilitzades per les autoritats públiques, i especialment en aules" restringeix els drets paterns a educar els seus fills "en conformitat amb les seves conviccions".
La decisió afegeix que aquesta exhibició del símbol cristià també limita "el dret dels nens a creure o no creure".


Ara ja si que crec que ens hem tornat bojos! Actualment els crucifixos ja no hi són a les escoles públiques (bé, sempre en pot quedar alguna que n'hi hagi) però normalment són a les escoles religioses a els que els crucifixos hi són, que també és un fet del tot normal.
Els pares avui dia poden escollir quin tipus d'educació els hi volen donar als seus fills, religiosa o no, i triar l'escola a la que volen portar els seus fills.
Abans del període de preinscripció rebem paperets informatius que dissabtes i diumenges hi ha jornada de portes obertes als centres per tal de poder-los visitar sense cap problema. Què costa, si vols matricular el teu fill a aquella escola, anar-la a veure si el que et preocupa és si és o no religiosa? Bé, que això també es sap abans de matricular, però si t'inquieta com serà la classe i si hi haurà crusifixos... la millor manera és anar a veure-la.
La religió s'està perdent, i actualment les escoles ofereixen alternativa (torno a estar al mateix, no sé si són totes o no), si realement no t'interessa que faci religió, fem el favor de no matricular a un infant a una escola religiosa...
No trobo coherent aquest fet, un crucifix a un infant no li ocasiona danys morals, ni el fet de creure o no creure, perquè realment els que trien al principi si volen o no que siguin creients els seus fills, són els pares, els infants a mesura que vagin creixent se'ls i pot anar preguntant i anar variant si volen o no volen fer religió.
Font i fotografia extreta d'aquest enllaç.1 comentario: