viernes, 20 de noviembre de 2009

NOU ESPAI DE BENVINGUDA EDUCATIVA A CORNELLÀ.


Ernest Maragall, conseller d'Educació, ha inaugurat un espai de benvinguda educativa a Cornellà, on ja estava en funcionament des del 28 d'octubre, i atén actualment 18 joves d'entre 8 i 16 anys.


A aquest espai permet a les famílies nouvingudes prendre el primer contacte amb el municipi. Reben per part d'un equip de professionals especiliatzats un assessorament i acompanyament per tal que coneguin aspectes de l'educació en el munifici d'acollida. L'objectiu és determinar quins són els coneixements dels futur alumnat i orientar a les seves famílies per tal d'incorporar-los al sistema educatiu amb plenes garanties.


Els professionals són: una professora de llengua i cohesió social, un tècnic d'integració social, una educadora social i una monitora de lleure. L'alumnat va a aquests centres al matí, entre les 9 i les 13 hores i durant les tardes, els infants participen en sortides a indrets propers com pot ser el mercat, museus, biblioteques, espais municipals o ús dels transports públics.


Les famílies reben informació (durant 10 hores) sobre aspectes que els poden ser d'utilitat i que estan lligats al coneixement de l'entorn com per exemple com funciona el sistema educatiu, el sanitari o com és la ciutat.


Dels 18 infants atesos són de diferents nacionalitats com pot ser marronina, índia i colombiana i pel que fa a les edats d'escolarització corresponen des de 4rt d'educació primària a 4rt d'ESO.



Crec que aquests centres són molt positius pels immigrants ja que pobres no saben res sobre l'educació al nou país que han vingut. Trobo excel·lent que hi hagi un assessorament per part de professionals cap a les famílies per tal de que l'adaptació dels infants sigui més satisfactòria. També crec que se n'haurien de fer més i acollir a més immigrants per tal de que hi hagi una adaptació favorable i menys problemes a l'hora de tenir dubtes sobre l'educació, ja que tenen el seu assessorament per part dels professionals.


Per més informació i vídeo a aquest enllaç.

Fotografia extreta d'aquest enllaç.

No hay comentarios:

Publicar un comentario