jueves, 26 de noviembre de 2009

EL CANVI EN EL CALENDARI ESCOLAR.


Feia molt de temps que es sentia a parlar sobre el canvi del calendari escolar, tant pel que fa les "vacances" dels professors com per la setmana blanca. Actualment ja tenim resposta a les nostres preguntes. El curs s'abansa una setmana, és a dir, comença el dia 7 de setembre, el que no canvia és l'inici del treball dels professors i professores, que és l'1 de setembre, una de les conseqüències més notables és que els professors necessiten més de 7 dies, que acaben sent 5 (dos dies festius) per programar i muntar el que és el curs (excursions, reunions, funcionament del centre pels nous mestres, activitats col·lectives de l'escola, conèixer els nous companys de feina...).


Un altre tema són les vacances de Nadal. Tenen un inici el dia 23 de desembre i finalitzen el dia 6 de gener. El dia 6 és el dia dels Reis, i normalment ja ens queixem que els infants no poden gaudir de les seves joguines de Reis per falta de temps perquè l'escola es comença massa aviat, l'any que bé encara tindran menys temps, això si, sempre intentant preservar les nostres festes culturals, ara bé, si no tenen temps a jugar ni a gaudir d'aquest dia, les nostres tradicions ja no hi seran, es començaran a agafar el Papa Nöel per tal de que puguin gaudir com ells volen dels seus regals.


Seguidament hi ha la setmana blanca, setmana de vacances, però només pels infants, els mestres s'han de quedar al centre, que és variable entre l'última setmana de febrer o primera de març. Aquestes activitats havien de ser gratuïtes però els ajuntaments es neguen a pagar les activitats del que s'anomenen vacances d'hivern. Així que el problema hi torna a ser, els pares treballen, no hi ha ningú per deixar als fills, les activitats són pagant... i on és el que deien que les activitats serien gratuïtes? No es pot posar la mel a la boca per tal de després treure-la!!!


Unes "vacances" que no ens han canviat són les de Setmana Santa, és a dir, una setmana al mes d'abril.


El final de curs és el dia 22 de juny, però amb una lleugera diferència, NO HI HA JORNADA INTENSIVA. És de bojos intentar de fer classe de 3 a 5 a unes aules no condicionades a ple juny. Costa moltíssim poder fer classe amb la terrible calor que molts anys ha fet ja per Setmana Santa, principis de Maig com perquè ara fiquem classe...


I l'última novetat és que els mestres han d'estar al centre fins el dia 7 de juliol. Sí, s'ha de fer l'avaluació final, la memòria anual, parlar de com ha anat el curs, millores, propostes pel següent any, però no crec que sigui necessari que s'allargui tant, sinó que aquesta setmana de més l'haurien de posar a principi de curs per tal de poder programar bé el que és l'any escolar.



De veritat, trobo que aquest calendari és un cacau mental pels pares (han de pagar més activitats extraescolars a la setmana blanca per tal de que no estiguin sols els infants, però que primerament els hi havien dit que seria gratuïtes), pels mestres (han de programar més ràpid, s'han de quedar la setmana blanca a fer qui sap que i s'ha de quedar una setmana més al mes de juliol) i pels infants (estudiar a ple juny amb la calor que fa perquè han volgut que el calendari fos així).



Font extreta d'aquest enllaç.
Imatge extreta d'aquest enllaç.
Per més informació clicar a aquest enllaç o aquest enllaç.

No hay comentarios:

Publicar un comentario