miércoles, 21 de octubre de 2009

VACANCES DE NADAL O D'HIVERN?

Donat que hem començat a fer el debat a classe, continuu el debat al bloc. Com tots sabeu li ha arribat una proposta al consell escolar de que les vacances de Nadal passin a anomenar-se vacances d'hivern (igualment amb les de Setmana Santa, que volen que es passin a anomenar vacances de primavera) perquè així no es fa cap referència a cap religió, ara bé, crec que cadascú celebra les festes com vol, no cal que sigui religiosament. Anteriorment si que era un dia de reunió de la família però actualment crec que és més seguir la tradició i el consumisme que suposa aquestes festes i no pel caire religiós.

Si realment algún pare vol que el seu fill segueixi una religió hi ha escoles especialitzades amb aquestes religions i no cal que es faci ús de les escoles on, si són públiques, la religió és optativa.

Què hem de fer? Suprimir la festa que tenim, com a cultura? Canviar el nom i continuar amb les festes? Definir que és cultura i què és religió? Reestructurar tot el que és el calendari (que ja han començat a fer començant una setmana abans el curs escolar).


Trobo que són molts canvis en un mateix àmbit que fan que tot es bellugui per sobre un fil que no hi ha res segur, volen avançar i no ho aconsegueixen, l'únic que aconsegueixen és que el col·lectiu de pares, mestres, alumnes es rebelin, o no, perquè realment si ho fem podem aconseguir quelcom?


No és més fàcil seure i parlar sobre els canvis que pot haver-hi a l'educació encomptes d'anar fent canvis petits, que al final acaben fent una bola massa grossa per parar-ho?


No és d'esperar que després hi hagi queixes perquè no els hi sembla bé, i ells es sorprenguin de les vagues que es poden arribar a ocasionar.


Sincerament, sembla que el Sr.Maragall s'aborreixi a casa seva i sigui capaç d'acceptar propostes ilògiques com la de començar abans el curs, treure la jornada intensiva o canviar la nomenclatura d'unes vacances que segons ells, van lligada a la religió. No senyors (i senyores), no, són unes tradicions que ens les carregarem si seguim intentant que l'educació funcioni mitjanament bé.


Cal una educació correcte, amb cultura i tradicions.


Fotografia extreta d'aquest enllaç.
Enquesta feta pel Diari De Girona a aquest enllaç.
Vídeo d'un programa de TV3 d'on parlen de les festes laiques o religioses.

1 comentario: