martes, 24 de enero de 2012

Adéu mestres

Avui no em queixaré de res que sigui d'educació, bé, potser si.

Mai hagués pensat que algún dia hauria d'escriure una cosa com aquesta, però ha arribat el dia i sé que sigui on sigui ens farà encara més grans del que som ara.

Fa uns anys va marxar un gran mestre, ara n'ha marxat un altre. Dues figures imprescindibles en la meva educació i ensenyament. Dues persones que donaven pell i ànima perquè els seus alumnes aprenguessin, dues persones que donaven per no rebre res, però sobretot que eren unes grandíssimes persones.

Recordo aquella olor a tabac tant característica que senties només passar pel seu costat. També recordo com un em va dir que acabaria aprenent-me els pronoms febles (pobre home, que en va lluitar perquè ho aprengués i em sembla que encara no ho sé) i l'altre em va dir que amb les mates de TEI acabaria fent exactes....

Un no va arribar a la jubilació i l'altre no va arribar a gaudir-la. Dues vides paral·leles però que compartien, a part del tabac, alguna cosa, la funció de mestre i la personalitat de cadascu.


Són molts moments, molt difícil de recordar però que quedaran a la nostra memòria.

L'últim correu, l'últim missatge, l'última trucada... marcava com un alumne podia ser amic d'un mestre i viceversa.

Gràcies pels missatges, pels ànims, per les xerrades, pels sopars, per creure en mi, per animar-me a perseguir el somni... Gràcies per haver-me fet créixer com a persona, com a alumne, com a estudiant... i totes les gràcies que pugui donar n'estic seguríssima que no són les suficients.

No dubteu que heu estat importantíssims per la gent que us ha tingut com a mestres i que han pogut gaudir de la vostra amistat.

I per últim, perquè ja no puc escriure més, recordeu que heu estat GRANS i a les GRANS persones se la recorden tota la vida.

GRÀCIES.


lunes, 16 de enero de 2012

LES RETALLADES D'EDUCACIÓ

Un storyfi realitzat per la meva companya Anna Carbó i jo mateixa on expressem el nostre malestar contra les retallades d'educació, acompanyat d'un escrit on exposem algunes de les conseqüències.